HR Trendcongres 2018 weer groot succes

De resultaten van het grootste onderzoek naar de functie en waardering van HR in Nederland – het HR Trendonderzoek – presenteren we jaarlijks tijdens het HR Trendcongres.  Ook in 2018 was het weer een groots event met mooie vergezichten, maar vooral met trends die op korte en midellange termijn uw HR-agenda bepalen. In 2018 vond het congres plaats op 28 juni in Villa Jongerius in Utrecht.

Het was geen verrassing dat de AVG vanuit het niets op nummer 1 stond in het Trendonderzoek van 2018/2019. HR had het er maar druk mee afgelopen voorjaar. Het thema dat enorm wringt en organisaties continue in haar greep heeft is de krapte op de arbeidsmarkt. Dat was dan ook het centrale thema op het HR Trendcongres. In hun bijdragen over employer branding (Marcel van der Quast) en employee experience (Dustin Robinson) hadden de sprekers tips en adviezen hoe je nieuwe werknemers kan werven, maar ook hoe je werknemers kan behouden voor je organisatie door een grotere betrokkenheid.

Als laatste spreker gaf Ton Wilthagen – hoogleraar aan de Universiteit Tilburg – een bijzonder leerzame en inspirerende presentatie over robotisering en de gevolgen voor de arbeidsmarkt.

Na deze geweldige en inspirerende presentaties volgde het gezellige netwerkdiner waar nog verder werd gediscussieerd over de thema’s die tijdens het congres waren besproken. Gewapend met de resultaten van het onderzoek ging iedereen geïnspireerd en tevreden huiswaarts.

De powerpoints van deze presentaties zijn via deze link te downloaden.

Wilt u op de hoogte blijven over de thema’s en de keynote speakers voor het Trendcongres in 2019, laat dan hier uw gegevens achter. Dan houden wij u op de hoogte.